Voorgedefinieerde rotatiehoeken

Locatie

Roteer

Contextmenu

Het roteercommando biedt verschillende mogelijkheden om objecten op het schermvlak te roteren zonder dat hun positie in de tekening verandert. Selecteer een van de voorgedefinieerde rotatiehoeken of vul een rotatiehoek op maat in.

Om onder een voorgedefinieerde hoek te roteren:

Selecteer de objecten.

Selecteer het commando en selecteer daarna een van de rotatiemogelijkheden.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Commando

Omschrijving

Sneltoets

90° links

Het geselecteerde object wordt 90° naar links geroteerd.

Ctrl+L (Windows)

Cmd+L (Mac)

90° rechts

Het geselecteerde object wordt 90° naar rechts geroteerd.

Ctrl+Shift+R (Windows)

Cmd+Shift+R (Mac)

Roteer individueel 90° links

Elk geselecteerde object wordt 90° naar links geroteerd rond zijn invoegpunt (of het midden van de omtrekkubus als het object geen invoegpunt heeft).

Bij gegroepeerde objecten wordt elk object individueel geroteerd.

Ctrl+Shift+/ (Windows)

Cmd+Shift+/ (Mac)

Roteer individueel 90° rechts

Elk geselecteerde object wordt 90° naar rechts geroteerd rond zijn invoegpunt (of het midden van de omtrekkubus als het object geen invoegpunt heeft).

Bij gegroepeerde objecten wordt elk object individueel geroteerd.

Ctrl+Shift+\ (Windows)

Cmd+Shift+\ (Mac)

Spiegel horizontaal

Het geselecteerde object wordt horizontaal gespiegeld rond zijn middelpunt.

Ctrl+Shift+H (Windows)

Cmd+Shift+H (Mac)

Spiegel verticaal

Het geselecteerde object wordt verticaal gespiegeld rond zijn middelpunt.

Ctrl+Shift+H (Windows)

Cmd+Shift+H (Mac)

Objecten roteren